Monday, June 15, 2009

pape jek..

tgok pada tajuk ntah pape la.. erm sbnrnya aku sesaja jek nk post yg bukan2... tp x la merapu... dh lama aku x post entry.. aku cam dh xberminat nk post.. ntahla.. tp hari ni n malam ni terasa nk post.. xtau kenapa.. huhu... erm??? ape ek aku nk cerita sbnrnya... owh.. aku demam upenye sejak 3 hari ni.. semejak dua ni aku slalu terpikir mase depan aku... cam ne la nnt yek... lg pon kite just mampu merangcang tp Allah menentukan segalanya.. pape yg berlaku aku redha dan tawakal jek.. aku bersyukur sb aku rase happy... bila balik umah aku rasa cam selesa n tenang... bila aku datang kt ukm pon aku rase happy gak.. tp aku sangat merindui family aku.. nk wat cam ne kn.. duk umah leh jenjalan bwk keta p sana p sini.. duit minayk abg aku yg isikan.. yela dia kn keje.. haha.. tp aku pon keje gak tolong dia.. dpt gak duit blanja.. xkeje pon dia bg duit gak.. abg aku sorang ni baik la jgk... mude2 dh bnyk harta... even dia x la blajar tinggi mne pon.. tp dia berjaya jadi usahawan... aku bangga dgn abg aku... sebab dia dpt menangung family aku keseluruhan.. erm.. kak aku lak dh nk kawen.. dh dekat pon tarikh dia nk kawen.. Alahamdulillah... aku merasa tenang jek.. sem depan aku nk jadik lebih tenang n lebih rajin.. sebenarnya aku punye perangai blajar last2 baru aku punye result power.. aku xtau la kenapa cam tu.. sejak dari dulu lg.. tp sekolah rendah aku cerdik.. selalu dapat award tahunan sama dgn kakak aku.. huhu.. tp xpela sekurangya aku dh dapat masuk u n dapat gembirakan mak aku.. erm... teringat ayah aku plk.. dh lama xjumpe ayah aku... aku rindu sgt dgn dia.. mase kecik ayah aku selalu bawak aku p jenjalan.. p mkn2.. p memana jek.. dh lama aku xnmpk muke dia.. dh 3 tahun ayah aku meningalkan family aku.. upenya ayah aku kt oversea.. bila aku tau dia kt oversea aku bersyukur ayah aku masih hidup.. insyaAllah tahun depan dia ckp akan balik n tinggal bersama keluarga... erm.. syukur alhamdulillah.. erm teringat kt adik perempuan aku lak.. pas dia abh spm mcm2 tawaran sampai kt dia... erm.. nk kata result dia xla berapa sgt pon... just dpt 4A je pon.. bakal abg ipar dia ckp nk bg dia suh jadi nurse.. amik nursing.. sb peluang keje tu of course la gerenti dpt keje nye.. tp dia tolak semua tawaran.. last2 dia amik stpm jgk.. kot2 dia nk jadi usahawan gak kot sb dia amik ekonomi.. huhu... bila dia dpt tawaran nurse dia xnk p plk dh.. sb x minat kot.. xpela.. erm.. akak aku sorang lg.. sekarang dia praktikal kt kota damansara petaling jaya seksyen 4.. susah tol nk cari tempat praktikal dia.. nasib baik dany ada mlm tu teman tolong carikan.. akhirnye jumpala jgk... pd mase tu aku sgt letih drive keta sorang2 seharian tanpa henti sampaikan keesokkan hari n hari berikutnya.. kakak aku sorang ni ada lesen tp xpenah sentuh keta sb sibuk blajar.. sekarang dia dh nk abh blajar dh, tgu praktikal 4 bulan jek.. result dia pon sgt power sb dpt dekan... huhu.. erm.. aku sangat bahagia dengan family aku.. kt ukm lak aku bahagia dgn kawan2 aku.. huks3... yg selalu bersama.. huks3... erm.. kekadang aku teringat sesuatu menda.. tp perkara ni dh lepas.. aku xmo igt lg.. life must go on.. even mcm2 pendapat org bg tp aku rase klo dh ditakdirkan tuhan kita xleh nk buat pape.. erm... erm tu jela kot... huhu...

1 comment:

shaiqin aisyah_Emann said...

harinya nas mengapdet blog nya..hehe~~~